Press "Enter" to skip to content

VVV-Venlo voor het eerst in kwartfinale beker sinds 1996

Voetbalteam VVV-Venlo heeft de kwartfinale bereikt van de KNVB-beker. Het team won thuis op donderdag 21 januari van Go Ahead Eagles met 1-0. De ploeg van Hans de Koning treft NEC in Nijmegen.

De kwartfinale vindt plaats op woensdag 10 februari. Tegenstander NEC versloeg Fortuna Sittard in de achtste finale. Zij waren te sterk na een verleninging met 3-2. VVV wist scoorde de enige goal van de wedstrijd in de 35e minuut. Aanvaller Aaron Bastiaans kreeg deze op zijn naam. Daarna bleven de goals uit en won de ploeg uit Venlo.

Het is de eerste keer sinds 1996 dat VVV-Venlo weer uitkomt in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Destijds werden de geelzwarten, op 28 februari 1996, uitgeschakeld door Roda JC (0-2) door doelpunten van Maurice Graef en Johan de Kock. Naast VVV en Fortuna deed ook MVV een gooi naar een kwartfinaleplaats. De Maastrichtenaren verloren echter na strafschoppen tegen Excelsior. Mocht VVV-Venlo deze keer de kwartfinale ‘overleven’ dan speelt het de halve finale op dinsdag 2 maart, woensdag 3 maart of donderdag 4 maart. De wedstrijd tegen NEC Nijmegen op woensdag 10 februari begint om 18.45 uur.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.