Press "Enter" to skip to content

Wallaby’s bekroont nieuwe samenwerking met winst

De Venlose rugbyers van The Wallaby’s zagen in maart hun competitie beëindigd worden. Tijdens de lockdown werd de vereniging benaderd door rugbyclub de Bokkerijers uit Roermond met de vraag om een cluster aan te gaan. Zondag 4 oktober werd samen de eerste wedstrijd winnend afgesloten. Op sportpark Maassenhof werd Rugbyclub Aachen met 57-28 aan de kant gezet.  

Op het moment dat de versoepelingen in de maatregelen kwamen deze zomer, meldden zich nieuwe gezichten op de trainingen. “Het was een ideale manier om laagdrempelig kennis te maken met de rugbysport”, aldus de vereniging. Voor het bestuur van de vereniging waren het drukke tijden, want er moest ook worden gekeken naar de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.  

Op dat moment werd de vereniging benaderd door rugbyclub de Bokkerijders uit Roermond. “Diverse gesprekken met de leden en met het bestuur van RC De Bokkerijders hebben doen besluiten om deze samenwerking aan te gaan. Daarnaast willen we onze dank uitspreken richting RC Tilburg. Zij waren onze redden in nood in het seizoen 2018-2019 toen de Wallaby’s voor het eerst in personele problemen kwam.” 

De eerste wedstrijd is inmiddels samen gespeeld en winnend afgesloten. “Na vier gezamenlijke trainingen waren de trainers meer dan tevreden over het resultaat van de wedstrijd”, aldus de vereniging.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.