Press "Enter" to skip to content

Wandeling DrieDorpenOverleg verplaatst

Het DrieDorpenOverleg had zaterdag 25 april Brookergarden gereserveerd voor een bezoek. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gaat de wandeling niet door en wordt deze uitgesteld naar een later tijdstip. De organisatie stelt dat iedereen hierover tijdig geïnformeerd wordt.  

Het bezoek zou beginnen met een wandeling van 5 kilometer vanaf parkeerplaats de Elze in Hout-Blerick, waarna Brookergarden bezocht zou worden. Brookergarden is een zelfontworpen gevarieerde bloemrijke tuin. Het is een stuk grond gelegen in Hout-Blerick, de tuin van Annemarie en Loek Gubbels. Het perceel is 5500 m2 groot en van oorsprong agrarisch gebied net buiten de kern van het dorp. 

Brookergarden is een zelfontworpen gevarieerde bloemrijke tuin. Het is een stuk grond gelegen in Hout-Blerick, de tuin van Annemarie en Loek Gubbels. Het perceel is 5.500 m2 groot en van oorsprong agrarisch gebied net buiten de kern van het dorp. 

In 2003 zijn ze begonnen om steeds een stukje grond om te zetten in bloemenborders. Door veel naar andere tuinen te gaan kijken en om bij verschillende plantenkwekers in binnen- en buitenland bijzondere planten te verzamelen, kregen ze er plezier in om steeds iets nieuws te maken. De tuin groeide dan ook in de loop van de jaren en door het maken van verschillende vijvers partijen en leuke zitjes werd het echt een tuin. 

In 2007 hebben ze de eerste bezoekers gehad, en dat gaf hen een enorme boost. In 2011 zijn Annemarie en Loek benaderd door het IBC (internationaal bloembollen center). Zij zouden de bloembollen op de floriade 2012 verzorgen en vroegen of er interesse was om iets te doen met bloembollen in een privétuin.  

Beiden zijn op dat aanbod ingegaan en hebben toen een plan gemaakt om in hun tuin meer dan 100 verschillende soorten bloembollen te planten. In totaal zijn er dan ook ongeveer 2.5000 geplant. Dit wordt tot op heden nog ieder jaar bijgehouden.  De oude bollen worden vervangen door nieuwe zodat de tuin van april tot mei tuin opengesteld wordt voor het bezichtigen van de bloemenpracht. Zodra de bloembollen uitgebloeid zijn, verandert de tuin weer in zijn zomertuin door de groei van de vaste planten die nog in de bodem zitten. Vanaf begin mei is de tuin normaal gesproken te bezichtigen als zomertuin.   

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.