Press "Enter" to skip to content

Wensauto De Bekkerie en Wijkbus Uw Wijkbus verrassen ouderen met feestelijke kerstbox

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Samen met de plaatselijke vrijwilligers is er nagedacht over een veilige manier van bezorgen en een ontmoeting op afstand.  

Daarom hebben de Wensbussen in de afgelopen week kerstboxen bij ouderen, die veel gebruik maken van de service van de wensbus/wensauto in Boekend, Blerick en Hout Blerick en Tegelen, Belfeld en Venlo-Zuid, bezorgd.  

Dit jaar worden duizenden ouderen in Nederland verrast met een kerstbox aan de deur, waaronder ouderen in Tegelen en Blerick. In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow. De plaatselijke vrijwilligers kunnen op veilige afstand de box bezorgen en maken een praatje om op deze manier de ouderen een hart onder de riem te steken.  
 
“De meeste ouderen berusten zich in een rustige kerst, maar een deel geeft ook aan zich angstig te voelen en vreest nog lang niet af te zijn van het virus. Wij hopen met de kerstkaartenactie en de kerstbox toch iets van dit gevoel weg te nemen bij de ouderen en ze even een lichtpuntje te bezorgen in deze tijd”, zegt Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.  

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen! Daarom werken onze Wensbussen samen met het Nationaal Ouderenfonds en zorgen wij er plaatselijk voor het laagdrempelig vervoer door vrijwilligers. 

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.