Press "Enter" to skip to content

Wereldpaviljoen na één dag open weer gesloten

De culturele attractie het Wereldpaviljoen in Steyl is na één dag open te zijn geweest weer gesloten. Dit naar aanleiding van de lockdown die premier Rutte heeft afgekondigd.  De komende vijf weken is het Wereldpaviljoen gesloten en kunnen er geen bezoekers en scholen terecht.  

Vanwege de vele besmettingen in de regio gingen de deuren van het Wereldpaviljoen op 1 oktober op slot. Afgelopen zondag ging het Wereldpaviljoen na  tien weken eindelijk weer open. Alle vrijwilligers waren blij dat ze afgelopen zondag weer bezoekers mochten rondleiden. In samenspraak met de Veiligheidsregio en de GGD waren de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.  

Na één dag geopend te zijn, moet het Wereldpaviljoen nu weer dicht. “We begrijpen dat de overheid heeft moeten ingrijpen om het Corona-virus de kop in te drukken. Gezondheid voor bezoekers én vrijwilligers staat bij ons hoog in het vaandel.  We hopen dat we medio januari in het nieuwe jaar weer open kunnen”, aldus voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen in Steyl. De sluiting is ook jammer voor de werkgroep Educatie van het Wereldpaviljoen dat een nieuw educatief programma heeft ontwikkeld voor het inleefatelier Ghana.  

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.