Press "Enter" to skip to content

Wereldpaviljoen Steyl weer open voor publiek en scholen

Het Wereldpaviljoen in Steyl opent met ingang van zondag 13 december weer haar deuren. Na tien weken gesloten te zijn geweest vanwege de pandemie mag de culturele attractie weer bezoekers ontvangen, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers en vrijwilligers.  

Het Wereldpaviljoen werkt met een tijdslot van tien minuten. Bezoekers moeten zich van te voren melden en reserveren via het extra telefoonnummer 06 42 98 36 47 Voor gezinnen gelden bijzondere regels omdat kinderen beneden de 13 jaar geen mondkapje hoeven te dragen. 

Vanaf zondag 13 december is het Wereldpaviljoen weer elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Eerste en Tweede kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het Wereldpaviljoen gesloten. Tijdens de kerstvakantie is het Wereldpaviljoen extra geopend op dinsdag 22 en dinsdag 29 december.  

Dat hebben bestuur en teamleiders besloten na overleg met de Veiligheidsregio en de GGD. Om te voldoen aan alle voorschriften heeft het bestuur een eigen protocol opgesteld waaraan vrijwilligers en bezoekers zich moeten houden. Het Wereldpaviljoen is blij dat ze weer open kunnen en dat tegelijk ook de VR-brillen weer ingezet mogen worden, een van de nieuwste attracties. Zo kunnen de bezoekers via deze VR-brillen het leven beleven van Ghanese families. “Onze vrijwilligers staan te popelen om weer aan de slag te kunnen gaan”, legt voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen uit.  “We zijn in totaal dit jaar al dertig weken gesloten. Dat betekent dat we veel inkomsten hebben gemist terwijl de vaste lasten doorgingen. We hebben nu al een tekort van 14.000 euro. We hopen dat de gemeente Venlo ons helpt via een bijdrage uit het speciale Corona-cultuurpotje.” 

Met ingang van februari 2021 kan het Wereldpaviljoen ook weer schoolklassen ontvangen. De ontwikkelgroep is de afgelopen maanden intensief bezig geweest met een nieuw educatief programma voor Ghana. Het resultaat is een programma voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs met de titel Trommels en Verhalen. De rijke vertelcultuur van Ghana is het uitgangspunt. Scholen kunnen kiezen uit het programma Nicaragua of Ghana. Ter voorbereiding op het programma krijgen de groepen op school een pakket met informatie en opdrachten toegezonden. Schoolklassen uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray kunnen gratis naar het Wereldpaviljoen. Dit dankzij een jubileumactie van de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum die de entree voor deze schoolklassen voor haar rekening neemt.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.