Press "Enter" to skip to content

Wielerclinic op Blariacumcollege

Team Jubo-Visma Academy is dinsdag 25 en woensdag 26 augustus aanwezig geweest op het Blariacumcollege in Blerick. Leerlingen van de school hebben tijdens de wielerclinic, die georganiseerd werd in samenwerking met Limburg Cycling, op Tacx-trainers kennisgemaakt met de wielersport.  

Team Jumbo-Visma heeft in het voorjaar van 2019 Team Jumbo-Visma Academy opgericht. Zij willen daarmee meer jongeren in contact brengen met de wielersport. Hiervoor worden wielerclinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Het aantal licentiehouders in de categorie├źn nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18-jarigen), wordt namelijk steeds minder. Daar wil de ploeg verandering in brengen.  

 
Vanwege de coronamaatregelen heeft de ploeg sinds dit voorjaar geen clinic kunnen organiseren, de activiteit van het Blariacum was de eerste sinds lange tijd. Het blariacumcollege organiseert zelf ook activiteiten ook jongeren kennis te maken met de wielersport. Zo starten de nieuwe leerlingen het schooljaar met een mountainbikeclinic en daarnaast staan nog meer wieleractiviteiten gepland.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.