Press "Enter" to skip to content

Zachte periode

We laten op dit moment een uitzonderlijk zachte periode ons voor februari waarbij de temperatuur op de warmste momenten rond de 20 graden kwam. Deze behoren tot de hoogste temperaturen die in februari ooit gemeten zijn. Dit tegen de achtergrond van een regionale koudegolf die Limburg een week daarvoor nog trof.

De tegenstellingen zijn zeer groot. Vanaf nu gaat de wind weer vanaf het westen en later noordwesten waaien waardoor de lucht minder zacht wordt. Koud is echter een heel ander verhaal.
De temperaturen blijven in de dubbele cijfers, maar kunnen in de nacht wel dicht bij het vriespunt komen. Op dit moment is het nog onzeker of het echt tot vorst komt. Het Canadese weermodel laat ook overdag temperaturen rond 5 graden zien, maar is in de minderheid. Waarschijnlijk gaan we weer temperaturen rond 15 graden krijgen volgende week. Het blijft ook heel rustig weer doordat we onder het centrum van een hogedrukgebied komen te liggen. In de nacht is een mistbank mogelijk en overdag breekt de zon dan vaak weer door. Het lijkt, afgezien van een zwakke regenzone deze week op vrijdag, voorlopig droog te blijven.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.