Press "Enter" to skip to content

Zoksfestival 2021 afgelast

Heel even gloorde er nog hoop binnen de organisatie van het Zoksfestival om tóch een festival op 26 en 27 juni te kunnen organiseren. Maar met nog iets meer dan drie maanden te gaan en weinig positieve vooruitzichten voor de evenementenbranche heeft de organisatie besloten om het Blerickse festival, net als vorig jaar, niet door te laten gaan.

De organisatie komt tot deze conclusie op basis van enkele weloverwogen keuzes. Zo vindt ze de huidige situatie nog veel te risicovol om een gratis toegankelijk evenement
verantwoord te organiseren. “Daar waar we in 2020 ons wellicht nog hadden kunnen
beroepen op een onvoorziene situatie, is hier in 2021 helemaal geen sprake meer van.

Door de aanhoudende lockdown, de anderhalvemetermaatschappij en een met moeite op gang
komend vaccinatieprogramma, lijkt een gezellige mensenmassa op een openbaar plein verder
weg dan ooit.” Ook benoemt de organisatie dat de rijksoverheid pas financiële steun overweegt voor evenementen welke vanaf 1 juli plaatsvinden, waarvoor het ZOKS dus niet in aanmerking zou komen.

Daarnaast speelt ook nog een moreel dilemma voor de organisatoren. “Een festival als het ZOKS Festival ontleent zijn bestaansrecht voor een groot deel aan de steun van (lokale) ondernemers. En juist deze groep is enorm hard getroffen door de huidige maatregelen. Hierdoor zullen lokale ondernemers in deze tijd, terecht, weinig prioriteit geven aan sponsoractiviteiten.” Het festival verplaatsen naar het najaar is voor de organisatie geen optie. Zij gaat ervanuit dat, mocht de reguliere horeca tegen die tijd weer geopend zijn, de euro’s in eerste instantie hierheen dienen te gaan. “Deze sector heeft deze inkomsten nog veel harder nodig.” De eerstvolgende editie van het ZOKS Festival staan gepland voor zaterdag 25 & zondag 26 juni 2022. Uiteraard weer op het Lambertusplein en natuurlijk nog steeds gratis toegankelijk. Kijk voor het laatste nieuws en meer info op www.zoksfestival.nl.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.