Press "Enter" to skip to content

Zorgbonus voor medewerkers De Zorggroep

De Zorggroep heeft besloten haar medewerkers in december een zorgbonus uit te keren. Het gaat om een bedrag van 1.000 euro.

De Zorggroep heeft een aantal weken geleden het initiatief genomen om met een groot aantal Limburgse VVT organisaties een gezamenlijk statement te maken rondom de zorgbonus. De zorgbonus is voor iedereen aangevraagd. Ondanks dat er nog geen definitieve toekenning is vanuit het ministerie van Volksgezondheid, heeft de raad van bestuur ertoe besloten om de zorgbonus uit te keren in december.

Bestuurder Marc van Ooijen: “We zijn teleurgesteld in hoe de subsidieregeling is opgezet. Ook de uitwerking van de regeling is erg ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. Daarom trekken we ons eigen plan. Al onze medewerkers hebben een cruciale bijdrage geleverd om de coronacrisis onder controle te krijgen. En helaas is het nog niet voorbij. We vinden het dan ook belangrijk dat de zorgbonus als blijk van waardering zo snel mogelijk wordt uitbetaald.”

In december wordt de zorgbonus van 1.000 euro uitbetaald aan alle medewerkers die momenteel bij De Zorggroep in dienst zijn en gewerkt hebben in de periode tussen 1 maart en 1 september. Met uitzondering van degenen die meer dan twee keer modaal verdienen. Ook voor ZZP-ers, uitzendkrachten, stagiaires en medewerkers die inmiddels uit dienst zijn is de zorgbonus aangevraagd. Voor hen kan uitkering vanwege de administratieve uitvoering iets langer duren. Naar verwachting wordt dit januari.

Blerickse Krant is een gratis uitgave van Kempen Media b.v. en verschijnt tweewekelijks in de even weken.